Klipni Kompresori

Potrebna vam je pomoć?

Pozovite nas direktno na dati broj telefona ili pošaljite upit preko Kontakt stranice.

+381 64 12 84 041
Klipni kompresori

Klipni kompresori

Klipni kompresor radi tako što se klip u cilindru kompresora periodično kreće između dve mrtve tačke (mehanizam za pretvaranje energije). Na poklopcu (glavi) cilindra smešteni su usisni i potisni ventili (mehanizam za razvođenje). Vazduh se usisava kroz otvoreni usisni ventil (potisni ventil je zatvoren) kad se klip izvlači. Vazduh se potiskuje (sabija) pri zatvorenom usisnom ventilu, kad se klip kompresora uvlači u cilindar, pri čemu je potisni ventil otvoren. To znači da se u jednom obrtu kolenastog vratila klipnog kompresora izvede jedno usisavanje i jedno potiskivanje (radni ciklus kompresora). Hlađenje cilindra kompresora izvedeno je tako da je cilindar sa spoljašnje strane orebren i vazduh ga slobodno opstrujava odvodeći toplotu.

Klipni kompresori na direktni pogon

Klipni kompresori na direktni pogon

Asortiman kompresora sa direktnim pogonom predstavlja najpopularniji, izdržljivi, efikasni i pouzdani proizvodi ove vrste. Dizajniran da ponudi i kućnim i povremenim poluprofesionalnim korisnicima brz pristup vazduhu i upotreba pneumatskih alata. Dostupne su u mnogim različite konfiguracije, a najtipičnije aplikacije uključuju naduvavanje, duvanje, čišćenje vazduha, spajanje, pranje, odvijanje itd.

Klipni kompresori sa pogonom na remen

Profesionalni profesionalni tihi klipni kompresori na remenje napravljeni su da reše problem buke na radnom mestu. Nivo buke u našem rasponu kompresora je između 63-65 dB.

Bezuljni klipni kompresori

Bezuljni klipni kompresori

Paleta vazdušnih kompresora bez ulja sadrži spoj jedinstvenih karakteristika. Isključivo su razvijeni za upotrebu u profesionalnim aplikacijama I poseduju ekstremne karakteristike, pouzdanost i neprekidan rad, oslobađajući korisnika od skupih troškova zastoja i termičkih zastoja. Zahvaljujući inovativnoj mehanici bez ulja, patentirana širom sveta, tehnologija kompresora za vazduh AKSKSER daje do 5000 sati rada. Odsustvo ulja za podmazivanje olakšava rad motora, pa omogućava pokretanje niskog napona, znatno ispod 0 ° C.

Potreban vam je
novi kompresor? Serviser?

Pozovite nas!